containerhome2.jpg

Youtube Cargo Container House

Een datacenter vormt het brein van internet. De motor van internet. Het is een enorm gebouw met enorm veel kracht, veel koeling en veel computers. Het zijn rijen na rijen van machines, die allemaal samenwerken om de services te bieden die Google laten functioneren. Ik ben gek op het bouwen en besturen van datacenters. Ik ben Joe Kava, vice president Datacenters bij Google. Ik ben verantwoordelijk voor het wereldwijd managen van de teams die de datacenters van Google ontwerpen, bouwen en besturen. We zijn ook verantwoordelijk voor onze impact op het milieu,.

Duurzaamheid en de CO2uitstoot van onze datacenters. Dit datacenter in South Carolina is n knooppunt in een groter netwerk van datacenters over de hele wereld. Onder alle medewerkers van Google is slechts een heel klein percentage van die medewerkers geautoriseerd voor toegang tot een datacentercampus. De mannen en vrouwen die deze datacenters runnen en ze 24 uur per dag en zeven dagen per week operationeel houden, zijn ontzettend enthousiast over hun werk. Hoe leg je iemand op een simpele manier uit wat ik doe Ik zeg doorgaans dat ik hoeder van katten ben.

Ik ben technicus. Ik ben Hardware Site Operations Manager. We zorgen dat het licht aan blijft. En we vinden het leuk dat te doen. En ze werken heel erg hard, dus we willen ze een leuke omgeving bieden waar ze ook lekker kunnen relaxen. We hebben zojuist de grens van drie miljoen manuren gepasseerd voor nul incidenten waarbij tijd wordt verloren. Drie miljoen manuren is echt heel erg lang en met het aantal mensen dat op locatie werkt, is dat een geweldige prestatie. Ik denk dat de datacenters van Google echt.

Inside a Google data center

Een niveau van veiligheid kunnen bieden waaraan vrijwel geen ander bedrijf kan tippen. We hebben een team voor informatiebeveiliging dat echt ongevenaard is. Kent u de uitdrukking ‘Zij hebben het boek daarover geschreven’ Nou, er zijn veel leden van ons team voor informatiebeveiliging die ook echt boeken hebben geschreven met praktische tips voor informatiebeveiliging. Het beschermen van de veiligheid en de privacy van de informatie van onze gebruikers is ons voornaamste ontwerpcriterium. We gebruiken verschillende lagen beveiliging van een hoger niveau naarmate je dichter bij het centrum van de campus komt.

Alleen al om deze campus binnen te komen, moest mijn badge op een vooraf goedgekeurde toegangslijst staan. En om dan het gebouw in te komen, kom je nog een beveiligingsniveau tegen. Als je de beveiligde gang richting het datacenter in wilt, is daar een nog hoger beveiligingsniveau. Het datacenter en de netwerkruimten hebben het hoogste beveiligingsniveau. De technologien die we gebruiken, zijn anders. Zo gebruiken we in de gebieden met het hoogste niveau zelfs ondervloerse indringingsdetectie via laserstralen. Ik ga nu laten zien hoe toegang tot de beveiligde gang werkt. Ten eerste moet ik op de toegangslijst staan met mijn badge.

Ten tweede moet ik een biometrische irisscanner gebruiken om te bevestigen dat ik het echt ben. Ok. Daar zijn we dan, in de datacenterruimte. Het eerste wat opvalt, is dat het hier een beetje warm is. Het is hier zo’n 27 graden. Google draait de datacenters warmer dan de meeste andere, omdat dit de efficintie bevordert. U zult zien dat we een stroomvoorziening bovenlangs hebben. Deze hoogspanningstoevoer komt van buiten en wordt verdeeld over de geleiders richting alle aangepaste taps, die eigenlijk plugs zijn waar we alle verlengsnoeren in steken. Al onze racks zien er niet echt uit als een traditioneel.

Serverrack. Ze zijn op maat ontworpen en gemaakt voor Google, zodat we de servers kunnen optimaliseren voor hyperefficintie en highperformance computing. Het komt zeker voor dat schijven soms defect raken en we deze moeten vervangen of upgraden, omdat ze wellicht niet meer efficint zijn. We hebben een zeer grondig proces voor volledig ketenbeheer om die schijven te beheren, van de tijd dat ze bij de server zijn uitgecheckt tot ze naar een ultraveilige kooi worden gebracht waar ze worden gewist en indien nodig geplet. Als een schijf dus niet 100 schoon kan worden verklaard,.

Wordt deze eerst geplet en vervolgens naar een industrile houtversnipperaar gebracht om in kleine stukjes als deze te worden verscheurd. In de tijd dat ik bij Google werk, al bijna zes en een half jaar, hebben we onze koeltechnieken minstens vijf keer veranderd. De meeste datacenters hebben airconditioningunits langs de buitenmuren die koude lucht onder de vloer blazen. Deze lucht stijgt dan vr de servers op en koelt de servers. Bij onze oplossing pakken we de serverracks en zetten we deze tegen onze airconditioningunit aan. We gebruiken koud water dat door de koperen.

Buizen stroomt die u daar kunt zien. De hete lucht van de servers wordt dus in die warme gang gehouden. Het stijgt op en gaat langs die buizen, waar de warmte van de lucht wordt overgedragen naar het water in die buizen. Vervolgens wordt dat warme water naar buiten het datacenter geleid waar het wordt afgekoeld in ons koelsysteem via onze koeltorens en weer teruggaat naar het datacenter. En dat proces wordt de hele tijd herhaald. Wat mij verbaast over Google en de datacenters is het tempo waarmee wordt gennoveerd en de manier waarop we werken altijd wordt uitgedaagd.

containerhome2.jpg Category: How to Build a Container Home

Leave a Reply